landen op je vakantiebestemming

De vakantieperiode is aangebroken. Heerlijk! Je hebt er vast naar uitgekeken. Iedereen vliegt er op uit naar fijne vakantieadresjes. Hoe verlopen jouw eerste dagen op je nieuwe ‘thuisbasis’? Spullen neer en hup de hort op? Of ben je de eerste tijd nog onrustig en kun je je draai niet vinden? Grote kans dat je dan eerst nog even moet landen op de plaats van bestemming. Fysiek ben je er dan wel, maar de rest kan er nog zo achteraan hobbelen.

Ik heb gemerkt dat ik vaak echt even ‘aan moet komen’ op een nieuwe plek. Geef me even 5 minuten om m’n ‘dingetje’ te doen. Om me de ruimte toe te eigenen, te oriënteren, echt aanwezig te kunnen zijn en m’n plekje te (her-)vinden.

Je plek vinden en dat echt even je nieuwe thuis maken geeft rust en een fijne basis. Zeker als je gevoelig bent voor omgeving, sfeer en energieën is dit iets om rekening mee te houden. Het zorgt er voor dat je meer geaard bent en beter en dieper ontspant. Het grote genieten kan nu echt beginnen.

Deze kleine ritueeltjes kunnen je daarbij helpen.

  1. Heet jezelf welkom met een liefdevol hallo op de plek waar je nu bent. Al of niet met je ogen gesloten. Adem een paar keer door met je aandacht bij je voeten en de grond.
    Het helpt op je naam te zeggen en de plaats en datum waar je op dat moment bent.
  2. Brand een kaarsje of spray een fijne geur die bij jou hoort. Maar ook bloemen plukken uit de omgeving kan fijn zijn om even je eigen plek te markeren. Door je zintuigen te stimuleren ben je al meer aanwezig in het hier en nu
  3. Rek en strek je uit en maak je fysiek even groter, breder, langer. Strek je armen en zet een grote cirkel om je heen. Visualiseer daarbij als het ware jou hele ruimte die je nu nodig hebt om je plek te vinden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *