Ode aan de baaldag

Vandaag is het zo’n dag. Ik kan er niet omheen. Een echte ordinaire baaldag. Vraag me niet waarom. Ik weet het zelf ook niet. Geen idee waar ik precies van baal en wat me nu zo uit m’n hum brengt. De sterren, volle maan, nieuwe maan, hormonen, het weer, mezelf, zooi van de verbouwing, vermoeidheid, whatever. Het zal allemaal wel. Ik ga het ook niet analyseren. Meestal is het een opeenstapeling van een aantal dingen. Ik ga het nu niet ontrafelen. Van nature ben ik wel een opgewekte en blije bij, maar vandaag even niet. Ik voel het in m’n hele lijf.

Goed bedoelt

Verbaal en non verbaal is mijn baaldag heus wel merkbaar voor mijn omgeving. Ook al probeer ik dat oprecht tot een minimum te beperken. En ohw, lieve omgeving, hoe goed bedoelt ook, het helpt me nu niet door te zeggen dat ik me op de schoonheid van het leven moet richten of meer focus op dankbaarheid moet hebben of erger nog, door te vragen: mag het er zijn? En oja, ga me alsjeblieft ook niet opvrolijken. Laat mij even lekker balen. Beetje sudderen, beetje pruttelen. Misschien schijnt vanmiddag dan wel weer de zon. En lach ik weer mee om de grapjes.

Dat zouden meer mensen moeten doen

Echt, ik ben van mening dat meer mensen dat zouden moeten doen. Zichzelf even de tijd en ruimte geven om te balen. Waarom niet? Balen is hartstikke gezond en hoort bij het leven. In de shiny happy people world lijkt er wel een taboe op te rusten. Het leven is niet altijd roze, vrolijk en gezellig. Balen hoort er bij. Kennelijk vraagt er iets om aandacht. Dit negeren is super ongezond en bijzonder onnatuurlijk. Daar word je echt een kruitvat van. Een projectiel, met alle gevolgen van dien. Daarnaast kost het bakken met energie en levert het behoorlijk veel stress op. Voor mij is dit baalgevoel vaak een signaal dat ik weer even terug moet naar mezelf. Even stil moet staan.

Er is nu maar een plek waar ik het liefste ben. En dat is buiten.
Schoenen aan, jas aan, toch die plu mee en lopen. Op de valreep doe ik ook het baaldagboek van Inspirerend Leven nog even in m’n tas voor je weet maar nooit. Het zou zomaar kunnen zijn dat ik vandaag het meest dankbaar ben dat ik mezelf even de ruimte heb gegeven om te balen.

Wat doe jij als je baalt? Ik ben er wel nieuwsgierig naar.

Bewust Balen is niet voor niets een van mijn Juweeltjes van Ritueeltjes. Geef jezelf even de tijd en de ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *