doe mee met de Ritual of Light experience

En toen was het december. De laatste maand van het jaar. Misschien zie jij er tegenop om deze maand door te komen. Of juist niet en kijk je er al lang naar uit. Zelf hou ik van december. Van de donkere dagen en de vele lichtjes binnen en buiten. Die sfeer doet me wat. Op de een of andere manier wordt het stiller en zachter in mij en om me heen.

December is een maand van oude en nieuwe tradities. Van oude en nieuwe rituelen. Een van de bekendste en oudste rituelen is het aansteken van kaarsjes. Of je nou wel of niet religieus bent, je hebt vast wel de ervaring wat het bewust aansteken van een kaarsje met je doet. Super simpel en krachtig tegelijk.

Vanaf 1 december start de Ritual of Light experience

Wat is de Ritual of Light experience?
In december steek jij, net als ik, vast ook veel kaarsen aan. Routineus en onbewust. Bewust een kaars aansteken is het meest simpele ritueel wat je kan helpen om stiller en weer even bewust te worden van jezelf. Zo’n gevoel van hé, ik ben er ook nog! Het vergroot je (zelf-)compassie en gevoel van verbondenheid. En in de volle decembermaand is het ook een heerlijk rustpuntje op de dag om niet uit de bocht te vliegen…. 😉
Steek nu eens van alle kaarsen die je op een dag brandt, minimaal 1 kaars heel bewust en met je meest liefdevolle aandacht en intentie aan. En maak daarbij voor jezelf de zin af: Deze kaars brand ik ….

Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een wens voor jezelf, voor een geliefde, om licht te laten schijnen in het donker, omdat je ergens dankbaar voor bent, aan iemand denkt of gedenkt. Om ergens bij stil te staan of stil te zijn wat belangrijk voor je is. Om je eigen licht te laten schijnen. Voor meer rust in jezelf of in de onrustige wereld of omdat dit misschien het enige moment op de dag is dat je even ademruimte hebt.
Maak er vooral je eigen ritueeltje van. Koop of maak een mooie kaars die je elke dag brandt, of steek juist elke dag een andere kaars aan. Binnen of buiten. Het maakt niet uit. Het gaat om de intentie en de aandacht die jij er aan geeft.

De Ritual of Light experience duurt zeker tot en met 21 december, de winterwende die de terugkeer van de zon en het licht markeert.

Ik zou het super gaaf vinden als je meedoet en ook jouw licht laat schijnen.
Deze experience is ontstaan uit een verlangen om de wereld een beetje lichter en liefdevoller te maken in deze roerige tijden. Ik weet zeker dat het helpt als we dat met elkaar doen. Deel dit berichtje zo vaak als je wilt.

Op  de facebookpagina van de Verademing zal ik de komende dagen aandacht besteden aan deze experience. Er is geen (besloten) groep aan gekoppeld. Reacties en ervaringen lees ik graag en zullen zeker ook inspirerend zijn voor anderen.

It’s your light that lights the world

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *