Scharrelen, altijd een goed idee

Ben jij altijd druk bezig, vlieg je van hot naar her, als een kip zonder kop. En wil je heel graag ontspannen maar lukt je dat niet? Geen wonder. De energie en adrenaline giert door je lijf. Je wil vast wel lekker relaxt, met een kop thee en een boek op de bank ploffen, maar dat lukt je nu even niet. Alsof je tegen jezelf zegt: En nu moet ik ontspannen. Ik help je uit de droom. Dat gaat ‘m niet worden.

Wat dan wel?
Tip voor de stresskip: Ga Scharrelen. Scharrelen, rommelen, lummelen. Vertraag je tempo. Go slow. Vertraag je pas en je ademhaling. Daarmee breng je ook je systeem weer tot rust. En een prettige bijkomstigheid van scharrelen is dat je toch dingen doet en een beetje bezig bent. Want dat willen we ergens toch graag…. Beetje in de tuin scharrelen, beetje in de keuken rommelen….
Scharrelen is een prima manier om wat gas terug te nemen en de lat even wat lager te leggen.

Dubbelzijdig
Ben je dood moe en kom je echt niet op gang. Nergens puf, zin, inspiratie voor? Dan helpt scharrelen super om weer in beweging te komen. Beetje aanrommelen. Zonder doel, zonder verplichting, zonder druk. Dan gaat de energie vanzelf weer stromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *