De tijd is aan jou

Juweeltje van een ritueeltje #3
Speciaal voor het weekend.

De tijd is aan jou.
Neem vandaag voor alles de tijd.

Zo’n 10 jaar geleden heb ik m’n horloge afgedaan. En nooit meer om gedaan. Heel bewust. Ik wilde geen slaaf meer zijn van m’n horloge. Ik kon me zo opgefokt voelen van steeds maar op je horloge kijken hoe laat het is. Hoeveel tijd heb ik nog voor dit of voor dat. Toen ik m’n horloge afdeed voelde het zo bevrijdend. Alsof ik in een keer weer de tijd aan mezelf had. De regie weer even terug nam. En dat is ook zo. Jij bepaalt wat je met je tijd doet en hoe je die invult. Neem vandaag eens lekker de tijd voor alles. En voel eens wat dat met je doet.

Wil je echt weten hoe laat het is, dan is er altijd wel ergens een klok in de buurt.
Het grappige is dat als je geen horloge draagt, je dan veel bewuster bent van het natuurlijke verloop van de dag en andere signalen die je vertellen hoe laat het is.

Ps: voor mij was het destijds m’n horloge. Maar het zelfde geldt natuurlijk voor je mobiel. Hoe vaak kijk jij daar op om te zien hoe laat het is. En zie je dan ook echt de tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *